Skip to main content

Visste du att kunder på nätet faktiskt är mest benägna att köpa något om de använder sökfunktionen på webbplatsen i stället för att navigera genom webbplatsen?

Som kund kan det ibland vara svårt att veta exakt vad man letar efter i en nätbutik. Kunderna använder nyckelord i sökningen på webbplatsen när de försöker hitta den rätta produkten som de vill utforska. För e-handlare krävs det många timmars arbete i backend och en hel del gissningar för att veta vad kunderna söker efter, och för att kunna föreslå den perfekta produkten.

För att lösa detta problem har Adobe Commerce skapat ”Live Search”. Det är en uppsättning fristående paket för Adobe Commerce som ersätter de vanliga sökfunktionerna. Live Search är ett AI-drivet sökverktyg som ger snabbare, smartare och mer relevanta resultat baserat på söktermerna för B2C-kunder. Adobe Commerce kombinerar branschledande artificiell intelligens med algoritmer för machine learning för att utföra en djupgående analys av insamlad besöksdata. Det minskar också risken för felstavning av orden så att du leds till rätt produkt som du sökte efter!

Resultatet av detta är personliga shoppingupplevelser. Detta är verkligen en game changer för både kunder och e-handlare, eftersom fokus ligger på snabbhet, relevans och användarvänlighet!

Läs mer